Nov 29, 2010

Calling tyme


Hari ini ingat la nak kol my mom, maklum la dah lama x kol kan..
Hehehe.
Pastu adalah dalam 10 minit wasabi tunggu my mom angkat kol, tapi tak juga angkat2..
Tapi Wasabi tak la fikir bukan-bukan..
Wasabi rasa my b diorang makan kot..


ring, ring ring


bunyi handphone Wasabi berbunyi..
erkk, memandai jer, handphone Wasabi sentiasa dalam silent mode, manalah berbunyi kot..
Hahaha, vibrate ada lar..

Tertera la nama my mom kat handphone tu.
Wasabi pun angkat lah.
Tetiba kedengaran suara lelaki pula da..


Ikuti dialog di bawah:


Wasabi: Hello?!

Mom: Ha, pehal kol nie? 
(tetiba je dengar suara lelaki nie, sejak bila mak aku tukar jantina?)

Wasabi: Aih, papa rupanya.. 

Papa: Ha, habis tu, sapa lagi la?

Wasabi: Hehehehe..

Papa: Pehal kol tadi tu? Tau tak ko salah time kol mak ko?! 
Time kami tengah nak makan, ko kol pehal?

Wasabi: Aih, salah ke orang kol mak?
 Ala, saja nak cakap dengan mak tak boleh ke? Sibuk ah papa nie.. 
(sorry, nie bukan kurang ajar, tapi gaya kami anak-beranak bergurau senda)

Papa: Ah, kalau tak ada hal penting tak payah kol. 
Dah, papa nak makan nie.
 Mak ko tak nak cakap dengan ko pun..

Wasabi: Erkk, memandai jer.. 
Ye la2, dah la... 
huhuhu


**********************************************************************


My dad pun letak la handphone..
Huhuhu..

Dengki tol la dad Wasabi nie..
Orang nak cakap dengan my mom pun tak bagi..

Opss, korang sume yang baca entry nie jangan lak salah sangka.

Hubungan Wasabi dan papa memang camni..
Macam kawan..
Hehehehehe..

I likessss my family like this...
Tapi Wasabi still tak dapat cakap dengan my mom sekarang..


8 comments:

Celest@Momoe said...

Kasihannya c wasabi..
tak apa..
mama wasabi tau esok wasabi nak exam..
hihihihi..
All the best..^^

wasabi onee-san said...

hahaha..
trimas Celest!!
mama dah pn kol wasabi td..

Celest@Momoe said...

Wasabi..
U r welcome..
Wah..bestnya..
mesti da semangat kan mau study..
Hihihihi..^^

~Nana 귀여운~ said...

biasa la x semua org yang bercakap ngan bapak mcm 2 kan kan...ada yg cakap lembut2 or kasar2...huhu

wasabi onee-san said...

hahaha,,
xpe la, yg pntg kdg2 my dad is sporting..

syrupmasin said...

haha..wow..cakap kasar namenye sayang lebih..haha..

wasabi onee-san said...

hahaha,, really??
but apa2 pun he's ttp my dad kan..

Siti Nursalma said...

comel! hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...