Jan 3, 2011

Jom p sekolah


Rutin harian:
Bangun 5.30 pagi – Mandi, siapkan diri nak p sekolah..
Huhuhu..
Cepatnye masa berlalu, baru je dua bulan cuti dah sekolah pula!

zaman tadika...
masa naif lagi nie...



Mama! Papa!

Saya tak mau p sekolah hari nie! Tak puas ag nak hOorey-day!
Alamak! Kerja rumah untuk cuti nie saya belum buat ag lah..
Takpe lah, macam tak biasa meniru kerja kawan pagi-pagi nie..

Hahahahahaha..
Yeyeh! Walapun hOorey-day tak lama, rindu rasa nak jumpa kekawan nie..


Nak pakai uniform baru!
Nak pakai kasut baru!
Nak pakai beg baru!
Nak sume nye serba baru!
boleh show off kt kekawan..
ekekekekekek






Uniform sekolah Kebanggaanku...


hahahaha...
Nie zaman Paleolitik..
Apa yang aku rindu time sekolah dulu erk??


Rindu nak lari dari Miss Kho (cikgu disiplin sekolah), rindu nak melepak ramai-ramai d luar kelas, rindu nak berkumpul untuk bergosip pagi-pagi hari, rindu nak bertukar-tukar bekal dengan kekawan, rindu nak meniru kerja sekolah pagi-pagi sampaikan kantoi dengan cikgu, rindu nak berdiri atas meja, rindu nak merasai perasaan ketakutan yang teramat gara-gara penangan cikgu oma bertha(gelaran yg d beri student) cikgu sejarah…
Aish, pendek kata rindu giler-giler dengan alam persekolahan la…

Hahahaha..

Dah 3 tahun saya meninggalkan bangku persekolahan yang extreme bagi saya la, walapun saya tak pernah ag ponteng sekolah..
 (x best ponteng cz kekawan sume ada dalam kelas).. 

Biarpun malas nak study, tapi best ag lepak kat sekolah dari lepak kat umah.. 
Umah sunyi, sekolah meriah!!

Hahahahahaha..
Macam-macam gelagat yang dibuat time sekolah dulu-dulu..
Seronok kalau mengenangkannya..
Kenakalan yang biasa memeningkan kepala cikgu-cikgu..
Tapi sekarang masing-masing sudah bz..

 Bz dengan kerja sendiri..
Ada yang sambung study, ada yang berkerja, ada yang dah kawin tapi ramai yang telah lost contact lepas habis sekolah..

Hurmm..
Manusia memang macam tu..
Kalalu dulu berkawan rapat, bila dah jauh, hubungan mulai rengang..
Biasalah dah jumpa yang baru, apa lagi tinggalkanlah yang lama..
Betul kan..

Btw, hanya segelintir je buat camtu, ramai ag kekawan saya walapun tak rapat time sekolah, tapi until now masih lagi berhubung each other..

Kegilaan kami still lagi melanda tiap kali bertemu..
Walapun masing-masing dah menginjak usia dewasa.. (huhu, x nk mngaku dah tua la..)

Miss them very much..





4 comments:

nurhafieza said...

gambar semua tu masa form bape ek ?

wasabi onee-san said...

hahaha..
gmbr ms form 5 dulu2..
amacam??

♥ eyka elisha ♥ said...

eyka rindu zaman skolah gk..
rugi time skolah xbyk pic =(

wasabi onee-san said...

eyka elisha:
huhuhu.. sama la..
tu je gmbr skolah yg still ad..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...