Nov 26, 2010

ChildhOoD mOrning stOry

Bangun pagi,
Gosok gigi,
cuci muka,
terus mandi,
pakai baju
entah pe2 la,, lupa da lirik seterusnye..

*****************************************************************************

Pagi yang indah dan emo nie, aku tiba-tiba je teringat dengan zaman persekolah aku time purba kala dulu (1995), zaman aku tadika dulu.
Walaupun aku langsung tak ingat apa kisah aku time kcik-kecik dulu, tapi aku tetap nak try ingat jua..

time wasabi kecik dulu
teka ar mne wasabi


Aku rindukan zaman persekolahan aku dulu!!
Walaupun sekarang boleh dikatakan aku study ag, tapi zaman kanak-kanak merupakan zaman yang paling indah untuk dinikmati.
Maklumlah time tu kitakan tak tahu sangat dengan masalah dunia..
Hanya yang kita tahu adalah keseronokan bermain.

Waktu kanak-kanak kita tidak perlu menyusahkan diri terlibat dengan masalah duniawi,
Tak perlu terlibat dengan sifat manusia yang selfish,
Tak perlu memikirkan masalah duit tak cukup, 
Hanya yang kita perlu tahu,
Keseronokan bermain bersama kekawan tanpa mengira waktu.

Ermm...
Tamat je zaman persekolahan menengah, ramai dah kawan-kawan aku menghilang,

Boleh la dikatakan putus perhubungan di situ sahaja.
Tiada khabar berita dari mereka membuatkan aku tertanya-tanya apakah yang mereka tengah buat sekarang..


Gambar disebelah nie time wasabi berada di tingkatan 5 (2005), seronok nye time tu....



Bayangkan banyak juga la aktiviti yang wasabi terlibat di waktu sekolah. Tu pun semua gara-gara pengaruh dan ajakan kawan-kawan waktu tu. 
Yang wasabi tahu time tu cuma la enjoy dan tak payah susah-susah sangat nak fikirkan masalah hidup luar, tak payah gak susah-susah melibatkan diri dengan masalah dunia yang tak berkait rapat langsung dengan diri wasabi.
Tapi sekarang berbeza dengan waktu dulu.









Nie pula gambar wasabi terlibat dengan Cultural Dance in City Day Parade 2005. 
Time wasabi di tingkatan 5 nie.. Masih nampak cumeyyy ag..











..................Waaaaaaaaaa...................
Tu je benda nak share kt korg...........
Dah mengalir lak air mata darah nie.....
Sebelum jadi buta, wasabi nak blah dulu...
Huhuhuhu



Waktu yang dulu tidak boleh diputar kembali,
Yang tinggal hanya kenangan semata-mata,
Memori yang indah tetap tersemat dihati,
Semoga ianya tetap kekal dalam ingatan setiap insan


5 comments:

aNa d'sKoDenG said...

wah..sungguh nostalgik kan???

wasabi onee-san said...

hehehe..
mengimbau masa lampau...

YOUsoF said...

Yup semoga ianya terus mekar dalam ingatan.. ;)

*Penah jatuh kat lopak yang penuh ngan air 'teh' masa main buaian kat sekolah tadika dulu.. ;D

wasabi onee-san said...

Hehehe..
ye ke YOUsoF..
mmg nostalgik peristiwa lama lau d kenang kmbali..

srikandi.aicha said...

syahdu!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...