Dec 1, 2010

Wasabi telah di jual??!!##%&*

Wasabi telah dijual??!!##$%
Betul ke??
Kalau betul siapakah pemilik blog A LITLE JOURNEY TO SHARE nie sekarang??


Tidaaakkkkkkk!!!!


Mana cik Wasabi?!!


I need u, Wasabi Onee San!!!


OMG!!! 


Siapa yang jahat sangat nie nak jual cik Wasabi?!

Kekejaman telah berlaku!!!

Penjualan manusia tidak patut terjadi lagi..

Nie semua salah cik Wasabi juga la...

Nak tahu apa yang terjadi ikutilah dialog di bawah.



********



Cik Pingu: Hey, Wasabi! Watpe tu?

Cik Wasabi: Ermm, x nampak ke tgh shopping baju nie.

Cik Pingu: Hahaha, marah ke? Kalau marah kena jual..

Cik Wasabi: Mana de marah, tengok nie.. (bayangkan Wasabi tengah senyum lebar sambil nampak gigi)

Cik Pingu: Oit, Wasabi! 

Cik Wasabi: Awat cheq?

Cik Pingu: Nah, tengok la baju nie, lawa tau kalau ang pakai..

Cik Wasabi: Ermm,, betul-betul lawa ker? Bukan aku memang dah lawa ke?

Cik Pingu: Ala, tau la ko memang dah lawa, tapi kalau pakai baju nie bukan setakat lawa, you wil be the beautiful ladies in this U.


Tanpa melengahkan masa, Wasabi pun mengambil baju tersebut and terus mencubanya di bilik persalinan.
Wasabi berasakan baju tu cantik, terus memakai baju tersebut and bayar la harga baju tu kat kaunter.
Seusai sudah urusan pembayaran, Wasabi dengan megahnya keluar dari kedai tersebut dengan memakai baju baru tu.



Cik Pingu: Haa... kan cantik tu.. (sambil tersengih-sengih)

Cik Wasabi: Cantik ke? Tapi pesal ramai orang tengok semacam jer?

Cik Pingu: Ala, ignore je mereka tu. Mereka jelous dengan kecantikan ko pas pakai baju nie.

Cik Wasabi: Really? Hahaha, tak sangka kecantikan aku terserlah hanya kerna pakai baju nie. (hidung Wasabi dah tinggi pun)

Cik Pingu: Tau xpe.. (kesengihan cik Pingu semakin terserlah)

Cik Wasabi: Tapi aku hairan lah, pesal ko pun dari tadi tersengih-sengih cam kerang busuk? 

Cik Pingu: Takde pe la.. Saja sengih tak boleh ke? 

Cik Wasabi: Memang lah tak boleh, macam ada benda je tak kena kat aku nie. Ko, Pingu! Cuba habaq sat apa yang pelik kat aku nie?! 

Cik Pingu: Aikk?! Marah ke?! Takde pe la yang pelik kat ko nie Wasabi. Ang nie perasan sangat.

Cik Wasabi: Muka ko tu macam tak boleh percaya sangat la. Aku tak puas hati nie! Cepat la bagitau pesal orang tengok aku semacam je tu! Ko pun dari tadi tersengih-sengih cam ada something that u hide from me kan!!

Cik Pingu: Hahahaha, marah ke sayang?

Cik Wasabi: Ye la sapa tak marah kalau ko nie tak habis main-main jer ngan aku! Cepat bagitau apahal dengan baju aku nie?!

Cik Pingu: Hahaha, baju ko tu memang cantik Wasabi, tapi masalahnye yang ko tak tanggalkan tanda harga tu pesal? Tu la orang tengok!! 

Cik Wasabi: APA!! (Sambil membelek-belek baju nya)

Cik Pingu: Hahahahahaha....... Lelong!! Lelong!! Wasabi di jual dengan harga RM10 jer!!

Cik Wasabi: #$%!!



Muka kena lelong


2 comments:

Luffy said...

haaa..tgk dulu tag arge len kali..
jgn main pkai..huhu

pN.rOs said...

penah ada pengalaman ni gak huhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...