Dec 1, 2010

Hallo Hencik Sunny



Hallo Hencik Sunny!!
Ceria dan indah sungguh awak muncul hari ini..
Tanpa awan mendung menyelubungi disisimu,
Engkau tetap membawa sinar kebahagiaan kepada insan dibumi..

Hencik Sunny,
Aku suka kan engkau kalau engkau sentiasa dalam mood begini..
Mood baik, tak panas sangat, redup jer..
Kerna apa?
Kalau panas, kami terbakar,
Kalau redup, angin kami yang tak baik terus berbunga-bunga..

Hencik Sunny,
Hari ini dah masuk bulan disember..
Penghujung tahun 2010...
2011 bakal menjelma..

Aku cuma menghitung hari..
11 hari saja tinggal..
Untuk aku pulang ke kampung halaman.. 
Sarawak, here i come..

With Hencik Sunny that bright my day...
Walaupun Hencik Sunny tak seindah Hencik Rainbow dan tak sesedih Hencik Hujan,
Tapi Hencik Sunny lebih berguna bagi aku!!
Macam-macam ada..



6 comments:

pN.rOs said...

comeynya poem tu...

wasabi onee-san said...

hehehe..
comey ker??
tgh mood merapu je pg2 nie...

honeyvsbee said...

uittt.mcm lagu kanak2 jerr

syrupmasin said...

wowo..sajak ke nih?? ala2 karya a samad said lah..haha :D

wasabi onee-san said...

Honeyvsbee: hahaha... lagu kanak-kanak mana plak da...
idea mereng d awl pagi nie tau, t nak wat jd lagu pun blh gak..

Syrupmasin: hehehe, nak kata sajak tu x jga la, cma ilham datang mencurah2 time2 stress nk final exm nie.. >_<

Aefa Aerisya said...

selamat balit ke s'wak .. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...