Feb 3, 2011

Seram, Sunyi, Sepi...


Hari ini aku telah mengupdate 3 entry terbaru dalam masa sehari je..
Entry aku pada malam ini adalah berkisarkan kehidupan aku dan rumate aku pada jam 8.00 malam waktu Malaysia bukan waktu oversea..



Malam ini hanya tinggal aku dan rumate aku saja berada di blog hostel aku.
Kesunyian malam mula menyelebungi kalbu, di tambah dengan kesejukan dan kedinginan malam meresapi tulang-temulang kami. 
Malam yang sunyi ini ditemani dengan bunyi-bunyian cengkerik dan angin bertiup perlahan.


Kami bermula malam kami dengan menonton cerita seram dan bolehlah dikatakan adaptasi dari kisah benar "The Exorcism of Emily Rose". 


Aku sememangnya sudah mengetahui cerita itu seram, aku terus menutup cerita itu untuk separuh jalan dan mulakan tabiat aku berblogging sambil berf-bOok. Sementara rumate aku pula buzy membebel dibelakang aku yang tengah mengadap laptop ini. 



Tatkala rumate aku pergi ke tandas selepas habis membebel, aku terdengar suatu jeritan kuat..


Aku kaget!



Aku ternampak seorang perempuan berdiri diluar pintu aku sambil memegang hitter dan menjerit ketakutan.
Lalu perempuan itu masuk ke bilikku dan terus menutup pintu!


Aku terkejut!


Perempuan itu rupanya rumate aku!


Dek kerna bunyi kucing bergaduh diluar dan diiringi dengan perasaan takut telah membuatkan dia terperanjat dan memarahi kucing diluar bilik kami.


Aku pula hanya mampu gelak bergolek-golek atas katil kerna melihat telatah rumate aku terkejut tadi.
Hahaha, perasaan takut mampu mengoyah seluruh hidup kami pada malam ini.


Ba, rumate, apa lagi?!


Tido buka lampu la jawabnya kita malam ni k!!


Sorry cuz mengepost story kita malam nie kat my lovely blog yeah..


Good Nite!!
Harap-harap takde la yang mengacau malam nie..
HoHoHoHoHo


^_^


12 comments:

acan ketot said...

wahaha..
jgn tgur...

wasabi onee-san said...

huhu....
mmg x tegur pun...
takOot.. T_T

aliefcmoi said...

fikirkan apa..rupanya perempuan pegang hitter..fikirkan perempuan pegang pisau berdarah.haha..lwk je roomate awk ni..hye awk,kalau free,dtg2 la jenguk blog alief pulak..alief tunggu taw..dan kalau sudi folow la..saya suka dgr crita blog awk.sbb guna bahasa yg sng difahami..hehe..jgn lupa dtg singgah dan FOLLOW blog alief taw.. selamat jadi kwn di dunia blog..

http://aliefcmoi.blogspot.com/

wasabi onee-san said...

hehehe..
hye aliefcmoi!!!
lawak erkk?!! mmg dh mnjd kbiasaan kami bgtu..
orait, sy akn mlwt k.. ^___^

aliefcmoi said...

hye wasabi..trima kasih taw sbb dtg blog alief..alief dah follow awk..follow alief pulak k..thanx.jgn lupa..huhuhu
http://aliefcmoi.blogspot.com/

wasabi onee-san said...

Hehehe.. yea alief!!
saya dah follow awak pun..
btw, nice blog u have yeah..
nice too meet u too... ^_______^

aliefcmoi said...

oo..x da pun nama wasabi san follow blog alief..huhuhuhhu..ke kamu guna nama lain??^____^..thanx sbb sudi baca..hehe

wasabi onee-san said...

hehehe..
sbb sy guna nm bell la..
welcome... ^__________^

Mimie said...

wasabi.biasalah kalau budak sabah sarawak kompem sik balit laa time CNY tok.kmk pun sik balit wak tok.ngee!Tapi sikmok la tanggar cita antu time tok.kebetolan kmk nang sikda rumate.hehe

wasabi onee-san said...

Mimie: hahaha, nang bena pun.. tinggal kita yg jauh2 tok la konker hostel kan... ^____^

nurhafieza said...

waaaaah ' hebat nye entry sampai 3 . hehehe ' kita miss lah sama k.wasabi

wasabi onee-san said...

Fieza: hehehe, miss yea?! sorry a lma x update, mklum la dh strt sem baru, bz je... lbh2 ag line wifi pn kdg2 x bgus gak utk on9.. ^____^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...